sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

19.02.2024

TIEDOTE 19.2.2024 - Humppilan kunnanhallitus linjasi tiukasti palveluverkosta ja puolustaa Humppilan terveysasemaa – kunta vetoaa muutoksissa malttiin ja toivoo neuvotteluja hyvinvointialueen kanssa

HUMPPILAN KUNTA

TIEDOTE 19.2.2024, JULKAISUVAPAA HETI  

 

 

Humppilan kunnanhallitus linjasi tiukasti palveluverkosta ja puolustaa Humppilan terveysasemaa –

kunta vetoaa muutoksissa malttiin ja toivoo neuvotteluja hyvinvointialueen kanssa



Humppilan kunnanhallitus on päättänyt antaa Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle voimakkaan lausunnon, jossa kunta tyrmää esityksen terveysasemaverkon voimakkaasta vähentämisestä. Humppilan kunnanhallitus tuo esiin huolen hyvinvointialueen asukkaiden yhdenvertaisuudesta palvelujen saavutettavuuden suhteen. Kunnanhallitus katsoo, että digitaalisia palveluita voidaan kehittää, mutta ei lähipalvelujen kustannuksella.

 – Julkisen liikenteen käyttö Humppilasta Forssan tai Hämeenlinnan suuntaan on vaikeaa, sillä julkinen liikenne on vähäistä ja Humppilan väestö koko Kanta-Hämeen iäkkäintä, muistuttaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola, kunnan tiedotteessa.

 – Fyysiset lähipalvelut ja terveysasema eivät missään tapauksessa saa loppua Humppilasta! Taksit eivät nytkään riitä kuljettamaan ihmisiä kauas hoitoon – miten taksipalveluja voisi riittää, jos peruspalvelutkin viedään kauaksi, ihmettelee Ahola.

 – Emme ymmärrä oletuksia säästöistä – Lounais-Hämeen lähipalvelujen karsimisesta ei tulisi oikeita säästöjä. Hyvinvointialueen johdolle toivomme malttia, ja palveluverkkopäätöksiin aikalisää. Humppilan kunta on valmis neuvottelemaan myös kiinteistöjen vuokratasosta. Tahdomme neuvotella siitä, miten Humppilan terveysaseman jatko voidaan yhteistyössä turvata, toteaa Ahola.

 – Kunnanhallitus on hyvin huolissaan hyvinvointialueen palveluverkkoesityksestä. Esitetty terveydenhuollon lähipalvelujen karsiminen heikentäisi hyvinvointia, lisäten terveyseroja, linjaa kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Marita Ketola.

 – Lähipalvelujen alasajo vähentäisi paitsi Humppilan elinvoimaa, myös koko Kanta-Hämeen veto- ja pitovoimaa, jatkaa Ketola.

– Pitkien etäisyyksien kulkeminen on vaikeaa sekä lapsiperheille ja työssä käyville, mutta etenkin ikäihmisille, muistuttaa Humppilan valtuuston puheenjohtaja Reija Kaario.

 – Paljon sairastava työssäkävijä joutuu helposti jäämään pois töistä, jos palvelut keskitetään Hämeenlinnaan. Yhteen Hämeenlinnan sairaalakäyntiin on humppilalaisen käytännössä varattava kokonainen työpäivä, jatkaa Kaario.

Humppilan kunnanhallitus paaluttaa lausunnossaan, että hyvinvointialueen tulee huomioida koko alueen elinvoiman säilyminen ja Kanta-Hämeen asukkaiden tasavertainen kohtelu. Kunnanhallitus esittää oletettujen nettosäästöjen kirjaamista ylös. Kunnan näkemyksen mukaan on kirjattava ylös myös muutosesityksen rinnakkaiskulut, joita varmasti syntyy. Kunnanhallituksen mukaan Humppilan terveysaseman ja hammashoitolan ylläpito tulee tosiallisesti edullisemmaksi kuin niiden lopettaminen.

Humppilan kunnanhallituksen antama vastaus hyvinvointialueen palveluverkkoa koskevaan lausuntopyyntöön on toimitettu hyvinvointialueelle 19.2.2024. Lausunto lähetetään tiedoksi myös kaikille hyvinvointialueen kunnille ja tiedotusvälineille.


LISÄTIETOJA:

Kari Ahola, Humppilan kunnanhallituksen puheenjohtaja
p. 0400 694 035
kari.ahola@humppila.fi

Marita Ketola, kunnanhallituksen varapuheenjohtaja
p. 040 7711620
marita.ketola@humppila.fi

Reija Kaario, kunnanvaltuuston puheenjohtaja
p. 040 7442240
reija.kaario@humppila.fi


*****


 

Jaa sisältö

x